Информации за достава

Алфалаб има случено договор со фирма за диструбуција на производите. Производите нарачани преку оваа интернет продавница ќе ви бидат испорачани преку компанијата за дистрибуција “НОВА ПОШТА”. За подетални информации можете да го посетите нивниот веб-сајт: www.novaposta.mk

Производите ќе ви бидат испорачани со испратница на која ќе биде забележана сумата за наплата.
Плаќањето се врши директно кај курирот кој ќе биде задолжен за уредна достава и предавање на пратката.

Производите ќе бидат доставени на адресата која ја имате наведено при регистрацијата во нашата online продавица.

За нарачки над 900 денари ви нудиме БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ДО ВАШИОТ ДОМ во сите градови на Македонија. (ја плаќате сумата само на нарачаните производи).
За нарачки под 900 денари плаќате дел од доставата до вашиот дома која чини 50 денари. При процесот на комплетирање на нарачката автоматски ќе ви се активира услугата за достава со цена од 50 денари за достава до вашиот дом во сите градови на Македонија. Оваа сума ќе биде додадена на крајната сума која што ќе треба да ја платите (сумата за нарачаните производи + 50 денари за достава на целата сума).
Брзина на достава:

Прием на нарачки до 13 часот од Понеделник до Петок.

Достава на пратки за 4 до 8 работни дена + Сабота
(Во Недела не се врши достава на пратки)

Достава надвор од Македонија не е достапна.

Доколку лицето кое ги дистрибуира пратките најпрво ќе ве контактира на дадениот телефон за контакт при нарачување на производите. Доколку не сте на дадената адреса во тој момент, пратката се враќа во просториите за достава на Нова Пошта и веќе следниот ден повторно ќе бидете контактирани за достава.