Ново Dr. Viton - Магнезан Гел

Dr.Viton Magnezan Gel за надворешна употреба на кожа, со оригинален 100% природен Zechstein® магнезиум хлорид

Dr.Viton Magnezan Gel содржи 100% природен Zechstein® магнезиум хлорид во комбинација со други минерали во трагови од Zechstein® рудникот во Холандија.

Во длабочината на земјата околу 2000 метри под површината, во регионот на Veendam се наоѓа најчистиот природен извор на магнезиум во светот. Zechstein® магнезиум хлоридот, ископан од овие длабочини е сведоштво за постоење на древното Zechstein море пред околу 250 милиони години.

Специјалната формула овозможува брза апсорпција на магнезиум преку кожата, затоа неговата употреба е едноставна, пријатна и ефикасна. 

Помага при:

  • Грчеви и затегнатост во мускулите
  • Зголемена потреба за магнезиум
  • Брзо ја отстранува болката
  • Ја отстрнува напнатоста и стресот
  • Го намалува заморот и изнемоштеноста

Начин на употреба: Потребната количина на гелот се вмасирува на чиста кожа во посакуваните делови на телото (да не се нанесува на лицето, слузниците или другите чувствителни делови).  Остатокот од гелот треба да се исплакне со вода или да се избрише со мокра крпа.

Состојки: Zechstein® магнезиум хлорид, натриум хлорид, калиум хлорид, борон, магнезиум сулфат, калциум хлорид, гелирачки агенс хидрокси пропил скроб фосфат.

Dr. Viton - Магнезан Гел / 200 ml

Dr. Viton - Magnezan Gel можеш да го набавиш во Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети... во дрогериите на ДМ-дрогерии и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчете КУПИ ВЕДНАШ

  • 370 ден.

Нарачки на телефон: (02) 3218-821

Бесплатна достава за сметка над 900 ден. Редовна цена 50 денари.